Parkinson

Parkinson ken ik, maar Parkinson’s law?

Soms heb je van die momenten dat iets blijkbaar je thema van die week moet zijn.
Deze week kwam het meerdere keren te sprake en het kwam ook in een webinar dat ik volgde voorbij. Iedereen kent het wel als zelfstandig ondernemer. Een dag lijkt nooit genoeg uren te hebben om al je werk te verrichten. Ook een werknemer kent dit vast wel. Werk mee naar huis en dan nog al die “verplichtingen” die naast het werk bestaan.
Een belangrijk ingrediënt om veel stress te krijgen en te weinig ontspanning.

In het webinar hoorde ik voor het eerst over de wet van Parkinson, hoewel het min of meer neer kwam op wat ik een vriend net die dag ervoor gezegd had.

De wet van Parkinson is als volgt:
“Work expands so as to fill the time available for its completion.”

Wat neerkomt op dat de tijd die je beschikbaar stelt zich vanzelf zal vullen met werk.

Ik vertelde de vriend dat het beter is minder uren te werken, i.p.v. bijvoorbeeld van 10 tot 22u bezig te zijn met het werk, zes uur per dag een stuk beter en productiever is. Je hebt meer energie voor je werk en je hebt tijd over om je energie niveau weer aan te vullen en je stressniveau te verlagen. Dat is toch een win-win situatie?

Mij bevalt het uitstekend om minder werkuren in een dag te plannen. En mocht ik om een of andere reden toch die uren niet redden overdag, kan ik in de avonduren of op zaterdag het aanvullen. Maar zo schiet ik niet in de stress en krijg wel mijn zaken gedaan. En niet te vergeten, ik heb genoeg tijd om te genieten van het leven.
Ben benieuwd of jij je herkent in de wet van Parkinson en hoe jij het oplost.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.