Het pad van jouw hart

Het pad van jouw hart is het pad waar jij het meest blij van wordt. Soms maak je keuzes met jouw gevoel en soms met je ratio. De ratio kan je overtuigen waarom zijn keus het beste is. Het gevoel… geeft je een gevoel, maar dat moet je dan wel kunnen en willen voelen. En niet te vergeten te vertrouwen op het feit dat jouw hart de keus maakt die goed voor jou is, ook al probeert jouw ratio je van iets anders te overtuigen.

Een uitstekende manier om jouw gevoel te ervaren bij zaken waar je mee zit is, door middel van wandelcoaching. Zelf heb ik dat mogen ervaren bij een sessie over keuzes maken. In het bos kwamen we op een kruising van wegen. Ik had drie mogelijke keuzes en koos van de vier paden er drie uit en schreef aan elk pad één van mijn keuzes toe.

Het eerste pad (keus van mijn ratio) was breed, gelijkmatig en omringd door stevige bomen. Duidelijk waar het heen leidt en meer dan voldoende steun op mijn weg, maar toch miste ik hier de warmte en geborgenheid.

Het tweede pad was wat minder breed en had ook de bomen ernaast, eindigend in een T-splitsing. Ondanks dat het pad hier ook duidelijk was, voelde ik meer geborgenheid. Ook de T splitsing aan het eind paste precies in deze keus.

Het derde pad (keus van mijn hart) begon met een brede stronk midden in het pad. Het was moeilijk begaanbaar en ik kon niet verder kijken dan 3 meter vooruit. Er waren wel wat bomen, maar minder stevig en wat verder weg van het pad. De weg was onduidelijk, maar ik zette door en kwam op een gegeven moment op een punt dat aanvoelde alsof ik er al eens was geweest. Het voelde als thuiskomen. Hoe dat kwam? Geen idee. Ook op een eerder punt in het pad waren we die dag al geweest, maar had ik geen herkenning gevoeld. En zo is ook de keus van mijn hart. De weg zal niet makkelijk zijn en soms zal ik niet weten waar het heen gaat. Maar ik weet dat het de juiste keus is en ik weet dat het thuiskomen voor mij is. De hele verdere dag heb ik lopen stralen. Zo goed voelde die keus.

En ja mijn hart ligt daar waar ik al vaker ben geweest, maar de weg er naar toe zal niet makkelijk zijn.
Het is inderdaad vol obstakels en niet te vergeten mijn eigen (beperkende) overtuigingen. Maar ik blijf stappen zetten om het pad van mijn hart te belopen.

Het pad van jouw hart is tenslotte de weg die jou doet stralen!