Onbekend

Voor sommige mensen betekent onbekend, avontuur en/of uitdaging. “Wauw! Waar zal het heen gaan?” “Laten we gaan!” Anderen worden bang en gaan twijfelen aan hun eigen kennis en kunde. “Ben ik wel goed genoeg?” “Durf ik die stap wel te nemen?” Wat maakt het verschil? Ligt het alleen aan het zelfvertrouwen of ook aan de mindset?

Als je twijfelt is de kans groot dat jouw twijfel bevestigd wordt en dat jouw twijfels alleen maar groter worden. “Zie je wel. Ik kan het niet.” Maar net zoals jij jouw twijfels kunt versterken, kun je ook jouw succes versterken. Dus is het dan toch de mindset?

Zowel met NLP als Neuro-Imaginatie, kun je er voor zorgen dat ook jij de onbekendheid kunt omarmen. Je kunt zelf bepalen waar je heen wilt. Hoe wil jij dat het er daar uitziet? Wat ruik je? Welke smaak heb je in jouw mond? Welke kleren draag je? Wat hoor je daar? En wat voel je? Namelijk als jij jouw doel visualiseert, met alle zintuigen, kan het zo maar gebeuren dat het realiteit wordt. En dat is toch wat je wilt? Jouw doel bereiken en/of groeien?

En weet je? De weg er naar toe doet er niet werkelijk toe. De weg wijst zich vanzelf!
Of je nu naar links of naar rechts gaat, uiteindelijk kom je waar je wilt komen. Misschien lijkt het ene pad nergens naar toe te leiden, maar dan komt er plots een pad dat jou leidt naar jouw doel. En ik weet zeker dat je iets leert van elk pad dat je neemt.

Dus, houd vertrouwen in jouzelf, visualiseer je doel en je zult jouw doel bereiken.