Had ik me het zo voorgesteld?

Op 31 januari ben ik, Irene, officieel de eerste coach van Nederland geworden die met Neuroimagination® werkt. Natuurlijk wist ik al toen ik afgelopen juli in Zürich het avontuur gaan ging, dat ik de eerste zou worden. De methode is immers in Nederland nog niet bekend en alleen in Duitsland en Zwitserland erkend. Ik begon het avontuur dus ook met een groep Duitsers en Zwitsers. Ik weet nog goed de eerste keer dat ik erbij was er een nieuwe supervisor was die zei: “Dus we spreken hier allemaal hoch Deutsch?” Nou… ik ken genoeg Duits om te weten dat het geen hoch Deutsch was. Gelukkig ook geen Zwitser Duits, want daar is niets van te maken. Maar zeker Duits met een zwaar accent. Maar beetje bij beetje werd het minder moeilijk om te volgen en ook de anderen te verstaan als ze onderling praatten.

Maar dat is ook zo met Neuro Imaginatie. In het begin is dat nog niet zo makkelijk, maar geleidelijk aan wordt het steeds makkelijker. En dat geldt voor de cliënt als voor mij als coach, die het aan het leren is. Een van mijn eerste officiële clienten in Nederland schreef:
“In het begin was het best nog wel zwaar naarmate we het vaker deden hoe makkelijker het werd. Ik gebruik het elk moment van de dag als ik merk dat het weer fout gaat. Mocht dat zo zijn dan ga ik met mijn wijsvinger en met mijn duim tegen elkaar aan en oefen ik met mijn ademhaling. Dat voelt goed en het zet je weer even in op het goede spoor.”
Als zij zich gestrest of onrustig voelt, gebruikt ze Neuro Imaginatie om weer tot rust te komen. Soms op het werk, maar ook in haar privé situaties.

Neuro Imaginatie is op zich vrij simpel, maar een heel sterk instrument. Het zorgt er voor dat uw lichaam tot rust komt en weer beter gebeurtenissen gaat verwerken. Bij iemand die onder stress staat, of ooit een trauma heeft beleefd, worden niet meer alle zintuigelijke waarnemingen samengevoegd tot een gebeurtenis, die daarna verwerkt wordt door de hersenen. Hierdoor komt op elk moment dat er een geur, geluid, gevoel tevoorschijn komt dat daar mee verbonden is, automatisch, en onbewust, een reactie van de hersenen en daarmee een lichamelijke reactie.
Stel u voor dat u een ongeluk hebt gehad en op dat moment was er een sterke geur van rozen. Dan kan het zijn dat elke keer als u diezelfde geur ruikt, uw lichaam automatisch de pijn weer voelt van het ongeluk.
Door met Neuro imaginatie te werken kunt u er voor zorgen dat de hersenen (amygdala) in staat zijn de gebeurtenis van toen te gaan verwerken en als een geheel opslaan in de rechter hersenhelft.
Met Neuro Imaginatie kunt u een goede gebeurtenis uit het verleden of een gewenste uit te toekomst, voorstellen en die gaan ervaren met alle vijf de zintuigen (gehoor, gezicht, gevoel, reuk en smaak). Op deze manier creëren de hersenen een nieuwe ervaring die ook een goede lichamelijke reactie/gevoel oproept. Wilt je meer weten over Neuro Imaginatie? Kijk dan hier.

Maar had ik het me zo voorgesteld? Nee het was niet zoals ik het me had voorgesteld, maar mijn beloningsbeeld kan ik mij goed voorstellen en geeft mij een geweldig gevoel!