Ga jij terugblikken op 2015?

Terugblikken

Morgen is het Sinterklaas in Nederland. Hoewel de Sint met de boot uit Spanje komt, is er hier niets van te merken. Sinterklaas en zijn zwarte Pieten zijn een traditie, die voor mij niet te vervangen is door de Kerstman.
In de jonge jaren gaat het vooral om de cadeautjes en later ook om de surprises en/of gedichten. Persoonlijk ben ik meer van de gedichten.
 

Gedichten zijn een geweldige manier om iemand de gek aan te steken. Terugblikken op het afgelopen jaar, op de dingen die goed zijn gegaan of juist niet. Of plagen over datgene wat juist niet gelukt is. Plezier gemengd met een serieuze ondertoon.
 

Terugblikken en vooruitblikken

Dat terugblikken, en soms ook al vooruitblikken, is iets wat men vaak in deze laatste maand van het jaar doet. Wat heb ik bereikt? Wat had ik mij voorgenomen en heb ik niet bereikt? Lukt het mij om het dit jaar nog te bereiken? Het is ook een goed moment om te na te denken over waarom je iets niet bereikt heb, of juist waarom je iets wel bereikt hebt.
Waarin zit het verschil? Vond je het ene leuker dan het ander? Gaf het een je meer voldoening dan de ander? Of werd je in beslag genomen door andere dingen in het leven?
 

Als ik zelf terug kijk, zie ik dingen waar ik trots op ben (dat ik eindelijk de stap heb genomen om naar Granada te verhuizen en internationaal te gaan met mijn bedrijf), maar ik zie ook dat ik mijn doelen niet duidelijk genoeg gesteld heb voor dit jaar en mij soms heb laten leiden door wat er op mijn pad kwam. Voor volgend jaar weet ik dus wat er moet gaan veranderen.
 

Heb jij al teruggeblikt op dit jaar? Ben jij trots op wat je bereikt hebt? Ik hoor het graag van je.
 
Follow my blog with Bloglovin

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.